duminică, 11 decembrie 2011

LIGA LUI "PITICARIU"

Nu as fi scris in viata despre jucatorul Marius Piticariu decat in termeni laudativi,cu consideratia si respectul pe care le am fata de un campion,de un mare jucator de bowling.
Nu am nimic sa i reprosez,nici nu imi permite statutul meu de amator,vis a vis de cariera lui de jucator profesionist de bowling,de portdrapel al acestui sport tot mai iubit in Bucuresti si nu numai.
Nu sunt omul care sa i spuna ce face bine si ce face rau,atat cat drumurile noastre nu se intersecteaza.
Insa sunt nevoit sa scriu despre omul Marius Piticariu,cel care se ascunde in spatele jucatorului exceptional care este.
Omul care a adunat sub acoperisul salii din Piata Sudului multi iubitori de bowling amatori si nu numai.
Asa zisa Liga de bowling amatori a crescut,fiind la a doua editie.
Taras grapis se va termina si aceasta.
Cu bune si rele.
Cele bune le vedem cu totii,prietenii noi,realizari deosebite,echipe frumoase,oameni cu caracter si personalitate care investesc in acest sport nu numai suflet, ci si bani,din veniturile uneori mici pentru un efort financiar atat de mare,care merita tot respectul nostru.
Am tot incercat,personal, sa ajut la crearea unui climat corect,a imbunatatirii unui regulament care ca orice inceput are carente in textul prezentat,autopropus si impus pentru ceilalti competitori si participanti la aceasta competitie.
Dar in acest manifest vreau sa ma refer strict la finalul Ligii.
La masacrarea a 3 luni de intreceri,a mistificarii unui clasament in Bucuresti care intrece orice inchipuire,prin introducerea unei alte finale care va schimba alcatuirea clasamentului,danad sansa unei echipe care pe parcursul a 14 etape sa ocupe locul 8 sau 7 sau 6 sau 5 sa se califice in FINALA NATIONALA pentru ca luni 12.12 sau miercuri 14.12 a avut o zi de exceptie desi in celelalte 14 zile a clacat,calificandu se in detrimentul celor 4 sau 3 sau 2 sau chiar una dintre echipele care au excelat,au avut constanta,au avut spirit de echipa,au perseverat in organizarea jocului si in alcatuirea echipei mereu constante,SIR a folosit ca si SPORT SPIRIT SI SNIPER TEAM ( toate cu S, ce coincidenta fericita) doar 3 jucatori si o rezerva,fiind acolo in fiecare zi a competitiei fara sa se gandeasca ca la final trebuie sa mai demonstreze inca odata ca cele 12 saptamani de competitie nu au fost un accident...Si daca au fost cine este Marius Piticariu sa judece CLASAMENTUL FINAL AL LIGII BUCURESTI?
In ce calitate isi permite sa schimbe regulamentul,organizand o alta finala,in care alte patru echipe sa conteste suprematia celor 4 echipe deja calificate?
In ce baza a regulamentului acesta sterge cu buretele cele 12 saptamani de competitie,propunand un alt clasament?
Desigur ca si poate permite,va invoca paternitatea proiectului( chiar asa?sau uita ca acum mai bine de un an am discutat impreuna de acest proiect,propunandu i sa chemam la sala bowleri amatori,organizandu i si promovand un alt fel de concept?),ca a sacrificat enorm sa poate chema echipe,sa se roage de oameni sa vina acolo?
Cate echipe retrase?Cate echipe nu au jucat toate meciurile?Cati dintre noi sunt nemultumiti?Dar ce conteaza.EL este Mesia din spatele acestui spectacol si trebuie sa stam in pozitie de drepti aliniati,sa lansam la semnul lui bilele,si sa avem o atitudine pioniereasca defiland in grupuri organizate la fluierul lui.
Doamnelor,Domnilor eu nu sunt si nici nu voi putea sa manifest toleranta si obedienta fata de el,pentru ca regulile nu se schimba in timpul jocului.
Iar el asta a facut.
Nu l judec eu pentru ca nu am acest drept,chiar propunerea mea de a reorganiza Liga si sa responsabilizam personalitatii ai bowlingului amator in organizarea acestei Ligi,s-a lovit de un refuz extrem din partea lui.Chiar dupa plecarea acestuia in Africa de Sud, Regal Bucuresti contrar dispozitiilor regulamentului care interzice ca in ultimele 3 etape sa mai inscrie jucatori in echipa, l-au prezentat pe foaia de joc pe Dan Gota.Este prietenul meu,Mihia Anton este prietenul meu dar regulamentul interzice acest lucru.
Scurtcircuitul nu este unul singular,conditia ca sa poti juca era sa platesti o taxa de 80 de lei pentru fiecare component al echipei.
Deci in contul Ligii se afla la acest moment suma de 9040 de lei.
Taxa pentru cei 113 jucatori care au "pontat"pe foile de joc.
Da a ti citit bine 9040 de lei.
Dar aceasta este o alta poveste.Caci interesele si fobiile personale nu au loc in sportul amator,acolo unde jucatorii trebuiesc tratati cu respect atat cat isi platesc singuri cheltuielile ocazionate de participarea la competitiile organizate de acesta.Caci pana la urma fara cei care iubesc bowlingul de o zi pe saptamana sau chiar doua,acest sport nu este intreg.Cu sau fara mine bowlingul va merge inainte dar regulile domnilor sunt aceleasi in societate.Ca le respectam sau nu asta va face diferenta intre un gentleman si un promotor.
Protestul meu se va incheia aici,SNIPER TEAM va organiza incepand din anul 2010 Liga municipala de bowling amatori la Clubul Funland din cadrul magazinului Unirea,deschis tuturor acelora care doresc sa fie primiti cu zambete,cu respect,cu bunul simt pe care il merita.
Fara taxe de inscriere,cu preturi la inchiriere preferentiale,cu sponsori adevarati,cu promovare pe masura si cu multe,multe surprize pe care Clubul Sportiv SNIPER TEAM si CLUBUL FUNLAND vi le rezerva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu